Siirry sisältöön
Alueet Golfmessujen Puttialue

Puttialue

Alueella pääset testaamaan puttereita ja harjoittelemaan oman lähipelin tarkkuutta!

Alue toteutettiin 2024 yhdessä Nordic Turfin kanssa

Nordic Turf on Jarno Sauren perustama ja omistama yritys. Kokemusta on kertynyt jo kahdenkymmenen vuoden ajan tekonurmista. Nordic Turfin tekonurmet tulevat Hollannista ja niiden asiakkaalle asentaminen on artesaanityötä, joka vaatii taitoa ja osaamista.

Korona-aika lisäsi tekonurmien kysyntää rajusti, mutta erinomaisen laatumme varmistamiseksi ketä tahansa ei voi palkata asentamaan tekonurmiamme. Myyntivalttejamme ovat kokemus ja laatu, jotka ohjaavat myymistämme. Myymme ja asennamme vain sellaisia viheriöitä, jotka olisimme valmiita ottamaan omalle pihallemme”, Saure kertoo.

Nordic Turf on golfaamisessa käytettyjen tekonurmien suurin toimittaja Suomessa ja Saure kertookin heidän asentaneen viheriöt lähes kaikkiin Suomen golfhalleihin ja sadoille kotipihoille. Nordic Turf tuotteita löytyy myös useilta golfkentiltä Suomesta, Ruotsista ja Virosta.

Golfmessujen puttausalueen viheriö vastasi Sauren mukaan puttaustuntumaltaan Suomen heinäkuista luonnonnurmiviheriötä. Viheriön tuntumaa ja pallon pyörimisnopeutta nurmikolla kuvataan golftermillä ”stimp nopeus”. Golfmessujen puttausnurmen nopeus on 9 jalkaa (engl. 9 feet), mikä vastaa pallon pyörimistä 270 cm eteenpäin. Viheriön stimp mitataan kourulla, jota nostetaan kädessä, kunnes sen kallistuskulma jyrkkenee. Jossain vaiheessa pallo pyörii ulos kourusta, minkä jälkeen mitataan, kuinka kauas se pyörii. ”Kyseessä on hyvin perinteinen mittaamisen tapa”, Saure toteaa.

Puttiviheriön ympärille asennetaan yleensä foregreeni eli pidempikuituinen tekonurmimatto, joita voidaan käyttää chippaamiseen. Usein kotipihan viheriön ympärille tehdään myös chippipaikkoja, joilta palloa lyödään viheriölle. Kotipihan oman harjoitusalueen kruunaa Nordic Turfin toimittama lyöntimatto ja verkko, johon voi harjoitella pidempiä lyöntejä. Nordic Turf Premium lyöntimattotekonurmea löytyy suurimmasta osasta Suomessa toimivista Trackman -simulaattoreista.

Nordin Turfin kokemus viheriöistä näkyy siinä, että asiakkaille suunniteltavat viheriöt ja niihin tulevat pinnanmuodot ovat järkeviä ja ympäristöön sopivia. Viheriöiden reunat ovat pyöreitä ja nättejä, jolloin ne sulautuvat maisemaan ja niitä on usein vaikea erottaa luonnonnurmikosta. Nordin Turfin saama asiakaspalaute on Sauren mukaan 98 %: sesti positiivista ja asiakkaat jäävät tyytyväisinä ihailemaan uutta viheriötään, kun asennustiimi poistuu paikalta. Saure kertoo käyvänsä myös itse kaikilla asennuspaikoilla, joten yrityksen laadunvarmistus on kohdillaan. 

Golfmessuilla esillä oleva puttausviheriömme pinta on ollut erittäin suosittu ja sopii kaiken tasoisille golfaajille aloittelijoista konkareihin

Tämän kesän uutuudeksi Jarno Saure mainitsee hybriditekonurmikon, jonka perään on jo kovasti kyselty ja jolle selvästi on markkinoita. Hybridinurmikko poikkeaa tavallisesta tekonurmesta siinä, että se asennetaan kasvukerroksen päälle. Hybriditekonurmi on verkkomainen tekonurmi, jonka läpi luonnonnurmi kasvaa. Näin tekonurmi ja luonnonnurmi muodostavat yhdessä erittäin kulutuskestävän rakenteen esimerkiksi golfkentän teeboxeihin. Tavallisesti tekonurmi asennetaan murskepohjan päälle eikä kasvua tekonurmen sekaan toivota.

Golfharrastuksen aloittamista Saure suosittelee kaikille: golfaaminen ei katso ikää ja se on erinomainen harrastus, vaikka koko perheen kesken. Tärkeintä golfaamisen aloittamisessa on oma innostus ja rohkeus kokeilla uutta. Golfin pelimäärät Suomessa ovat viime vuosina kasvaneet ja lajin imago on kokenut selvän nuorennusleikkauksen.